Thuis en/of Op pad
Door: Franco
Blijf op de hoogte en volg Frank
01 November 2012 | Ethiopië, Addis Abeba
En de afgelopen weken de opmaten naar de afronde fase. De contacten met VSO London over de eerste volunteers: project documenten; het schrijven, overleggen, fine-tunen, doorsturen, nabellen, langslopen, overleggen met collega’s en partnerorganisatie. Uiteraard ook de funding; concept notes voor mogelijke projecten. Tussen de bedrijven door ook nog de het UN ECA African Development Forum (ADF).
Plus de bijkomende klap op de vuurpijl; het thuis voelen in Addis met alle vrienden en collega’s. Het vinden van de weg en nauwelijks stilzitten, maakt dat het leven voorbij vliegt!
Op een vrijdagmiddag bijvoorbeeld. Zo’n twee weken geleden. Met de collega’s hier langs, thuis bij Sosina. Haar tweede kindje gekregen. En dat gaat hier samen met ‘gunfo’ eten tijdens het kraambezoek. Vantevoren door iedereen aangekondigd als ‘pap’, maar ik vond het in de buurt komen van aardappelpuree. Helemaal als je het eet met berbere-sausje (tot poeder gemalen chilipepers, aangemaakt met gesmolten boter, of olie voor de fasting-mensen onder ons). Ik blijf fan van de Bajajnet ;) Bijzondere middag!
Nog iets bijzonders; Teddy Afro in concert! De local-hero van popmuziek in Ethiopië. Bekend om z’n catchy muziek, over het heroïsch verleden van Afrika en Ethiopië in het bijzonder natuurlijk, over ‘Fijne Pijn’ in de liefde en zelfs kwinkslagjes naar iets politieks. Wat hem nu al onsterfelijkheid heeft opgeleverd. En 15.000 meezingende fans in de Ghion gardens. Ofja.. 14.999. M’n taal gaat vooruit, maar meezingen mag het nog niet heten.
En naast bekendheid met de laatste ontwikkelings-issues op het gebied van mijnbouw en land policy in Africa op het ADF, was er ook nog een meet-en-greet met Jah Lude (dé man van het moment op de radio, in de bus en in de bars) tussen de conferenties door. Ook nog surprise, surprise; heeft het ADF ook nog een uitnodiging op de Indonesische Ambassade opgeleverd! Zaterdag tijd voor traditionele dans, batik en rendang! Dat ik in Addis nog op die plek terecht zou komen had ik niet kunnen bedenken! :)
Nog twee weken! Dan is m’n zus hier om samen m’n Ethipische leven te voelen en een paar mooie plekken te bezoeken. Twee volle weken. En dan werk in niet meer Ethiopie maar ben ik reiziger. Gek. Eerst nog maar morgenmiddag heerlijk thuis- en ervaren voelen in Addis; een nieuwe lichting volunteers naar Shola market meenemen en de ins- en outs’ over afdingen delen. Sharing Skills! :)
Beso!
01 November 2012 - 11:19
Bart:
Hoi Frank, goed te lezen dat alles zo goed gaat. De tijd is zo te lezen voor je voorbij gevlogen. Twee weken is inderdaad niks, dan is de tour net op 2/3 :-). Geniet nog ervan. Benieuwd naar je verhaal als je weer terug bent!
Grtz uit het zuiden!
Bartoloo -
01 November 2012 - 13:05
Chori:
Franco, goed om te horen allemaal. Klinkt alsof de vaart er nog steeds inzit deze laatste weken, mooi man. Hou je taai , en succes met alles goed afronden tot Monique er is! Disfrutallooo pirata.
Chau chau vanuti BsAs... ook namens Juan die hier ook net wakker wordt! :) -
01 November 2012 - 13:21
Steef:
Frenker!
wat een andere wereld daaro lijkt me. Leuk om te lezen. Gisteren trouwens nog ethiopie langs zien komen in de Earth DVD. Apensoort die alleen op grote hoogte in Ethiopie voorkomen (maar wist jij natuurlijk al ;)). Soort grazende kudde apen die van gras leven. Grappig.
En over afdingen gesproken. Herinner je je die thaise dame in de trein nog waar we die ananas van hadden afgenomen. Die was oprecht beledigd met onze prijs, terwijl ze daar toch wel wat gewend zijn zou ik zeggen... Die kunst wordt wel beheerst, daar ben ik van overtuigd.
Tot snel (en dat is nu echt heel snel),
Daag -
03 November 2012 - 16:46
Moontje:
Jaaaaa het aftellen is begonnen! ;-) -
03 November 2012 - 22:47
Jeantine:
Wow, wat gaat het snel!!! en wat een heerlijk verhaal weer en blij dat je zoveel te doen hebt :D.
Geniet er nog van!!!
x -
05 November 2012 - 09:03
Frank:
@ Chori: Uit BA! Je hebt die Argentijnse pirata's toch de groeten gedaan van me he! Denk ineens ook weer aan Che Sudaka & De pirata song in Amsterdam...
@ Steve: Zeker, afdingverhaal uit de trein hier meteen tegen m'n collega's verteld toen ik het weer herinnerde en erom moest lachen. Volgens mij zaten we heerlijk chill in de perfecte onderhandelingspositie... buyer's market zoals we dat noemen ;)
@ Zussie: Hoeveel werkdagen nog? ;) -
18 November 2012 - 12:46
Fred En Hanny:
Hoi Frank,
We hebben genoten van de mooie verhalen.
Wat is de tijd toch snel voorbij gegaan(achteraf natuurlijk altijd!)
Maar...een hele ervaring rijker en..veel vrienden rijker!
Geniet van de weken met Moniek, een echte vakantie nu!
En voor morgen, van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ook heel bijzonder om dat in Ethiopië te vieren met Moniek.
Heel veel groeten uit Oostrum.
Fred en Hanny